Πάρκο Δεινοσαύρων (9-3-2015)

Επισκεφθήκαμε το περιβαλλοντικό πάρκο δεινοσαύρων. Είδαμε ομοιώματα και πραγματικά απολιθώματα χιλιάδων χρόνων. Το περιβαλλοντικό πάρκο δεινοσαύρων περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη έκθεση δεινοσαύρων στη Ευρώπη. Ξεναγηθήκαμε στο σπήλαιο το οποίο είναι ομοίωμα πραγματικού σπηλαίου, όπου τα παιδιά έμαθαν για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Τα παιδιά είδαν συλλογές με λίθινα εργαλεία και απολιθώματα.

Χαρταετοί (20-2-2015)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δυο τμημάτων Α1 και Α2 κατασκεύασαν πολύ όμορφους χαρταετούς και χόρεψαν στον ρυθμό του Καρναβαλιού, στη σχολική γιορτή που ετοίμασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας με πολλή αγάπη για τα παιδιά μας!

Κουκλοθέατρο (9-2-2015)

Οι μαθητές άφησαν τη φαντασία τους να ταξιδέψει μέσα από την παράσταση του κουκλοθέατρου. Οι ήρωες ζωντάνεψαν μέσα από κούκλες και μουσική. Τα παιδιά χάρηκαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με τη ενεργό συμμετοχή τους.

Ακολούθησε συζήτηση με αφορμή το θέμα του παραμυθιού. Μιλήσαμε για τις σημαντικές αξίες της ζωής και τη δύναμη της φιλίας.

Εργοστάσιο Σοκολάτας (19-2-2015)

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του μουσείου της σοκολάτας. Μέσα από μοναδικά εκθέματα γνώρισαν κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού και της διαδικασίας μέχρι ο καρπός του κακάο να γίνει μια λαχταριστή σοκολάτα. Με τη βοήθεια των ξεναγών και ηχογραφημένων μηνυμάτων είχαν τη δυνατότητα να δουν και να πάρουν στοιχεία από τη μεγάλη ιστορία της σοκολάτας. Το "ταξίδι της σοκολάτας" είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και μας ταξίδεψε σε χώρο και χρόνο.

Μέγαρο Μουσικής, Θεατρική παράσταση "Τομ Σόγιερ"

Τα παιδιά του σχολείου μας παρακολούθησαν τον Δεκέμβριο  τη θεατρική παράσταση "Τομ Σόγιερ". Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το υπέροχο αυτό κλασικό μυθιστόρημα. Ταυτίστηκαν με τον Τομ Σόγιερ και την παρέα του γιατί είναι ένας ήρωας γοητευτικός, αντιπροσωπευτικός της παιδικής ανεμελιάς και σκανδαλιάς αλλά και της παιδικής αθωότητας και ακεραιότητας.