Μία περιπλάνηση στα σοκάκια του χθες και τις λεωφόρους του σήμερα, στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη μας

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και η δασκάλα του Ε1 κα Παντελή Χρυσάνθη, μας προτείνουν "Μία περιπλάνηση στα σοκάκια του χθες και τις λεωφόρους του σήμερα, στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη μας".

Σας προσκαλούμε να την κάνουμε μαζί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 στις 19:00 στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας.

"?Από τον Πύργο του Τρυγωνίου ο Όλυμπος της γνέφει κάθε ηλιοβασίλεμα και ο Θερμαϊκός τη στολίζει με τους χιλιάδες νερόδρομους. Η φυγή και ο νόστος είναι άγνωστες λέξεις για τους κατοίκους της και ας γυρίζουν την πλάτη τους στη θάλασσα. Για τους Σαλονικούς τα κτισμένα και.έως σήμερα τείχη της πόλης εμπεριέχουν το άχτιστο φως που καμιά άλλη πόλη δεν έχει. Είναι το φως που ξεκινάει από το καντήλι του Άι-Δημήτρη και φωτίζει τα πρόσωπα των Μαγεμένων της..."

Πώς να αντισταθείτε σε μια τόσο ποιητική περιπλάνηση, στην πλανεύτρα γοητεία της πόλης μας;

Σας περιμένουμε!

Πρόσκληση στην αποχαιρετιστήρια γιορτή του Δ2 (4-6-2015)

Μην λείψει κανείς... γιατί η κα Παντελή Χρυσάνθη και τα παιδιά του τμήματος Δ2 ετοιμάζονται να μας ταξιδέψουν μουσικά, θεατρικά, και όχι μόνο, στο παρελθόν!

Βαθμοί Β' τριμήνου - Ενημέρωση (18-3-2015)

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 18-3-2015 θα πραγματοποιηθεί η επίδοση βαθμολογίας του Β΄ τριμήνου και ενημερωτική συνάντηση δασκάλων?γονέων/κηδεμόνων. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των ενημερώσεών μας είναι:

  • Τμήματα : Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1 και Γ2 στις 17:30
  • Ολοήμερο στις 18:30
  • Τμήματα: Δ1, Δ2, Ε1, Ε2 και Στ στις 19:00

Ενημέρωση με θέμα: «Υπολογιστές, λογισμικά και παιδί» από την κα Τραϊανίδου Θεοδώρα, εκπαιδευτικό πληροφορικής του σχολείου μας στις 18:30?19:00, στο ισόγειο του σχολείου.

 

 

 

Έκλειψη ηλίου 20ης Μαρτίου 2015

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, η Σελήνη θα περάσει ακριβώς ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, προκαλώντας το γνωστό φαινόμενο της έκλειψης Ηλίου. Η έκλειψη θα είναι ορατή τόσο από την Αθήνα όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά εξαιτίας της θέσεώς μας στη Γη, ένα μόνο μέρος του ηλιακού δίσκου θα καλυφθεί από τη Σελήνη κι έτσι η έκλειψη θα είναι μερική. Το φαινόμενο θα λάβει χώρα για χρονικό διάστημα περίπου 2 ωρών και συγκεκριμένα από 10.39 πμ έως 12.49 μμ, με το μέγιστο της έκλειψης να συμβαίνει στις 11.43 πμ, οπότε και σχεδόν το 31% του ηλιακού δίσκου θα καλυφθεί από τη Σελήνη.

Λόγω των σοβαρών βλαβών που μπορεί να προκληθούν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού  εξαιτίας της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας, αναπροσαρμόζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα της 20ης Μαρτίου, προκειμένου όλοι οι μαθητές/μαθήτριες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ? όλη τη διάρκεια της έκλειψης (10.30-13.00).

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα "Πρώτες Βοήθειες - Παιδικός Σακχαρώδης Διαβήτης" (2-3-2015)

Το 1ο δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες ? Παιδικός Σακχαρώδης Διαβήτης», που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, στις 17:30. Κατά τη διάρκειά της, νοσηλευτές θα μας ενημερώσουν για τις Πρώτες Βοήθειες (θα γίνει επίδειξη καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης) και ιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, για τον παιδικό σακχαρώδη διαβήτη. Κυρίως όμως, θα απαντήσουν σε προβληματισμούς και ερωτήματα για την υγεία των παιδιών μας.